Üye Olmak İçin Tıklayın

Hoşgeldin, Kayıtsız Üye.

Teknik Paylaşım Platformu, teknik içerikli bilgi ve tecrübelerin paylaşımı için teknik elemanlar tarafından hiçbir maddi çıkar söz konusu olmadan kurulmuştur.
Sizde Teknik Paylaşım Platformundan daha faydalı bir şekilde yararlanmak istiyorsanız ÜYE OLUNUZ
Üye olmak için veya forum hakkında yardım almak için TIKLAYINIZ

TEKNİK VİDEOLAR TEKNİK DOSYALAR TEKNİK RESİMLER OYUN PORTALI ÇEVRİMİÇİ UYGULAMALAR
Bilgisayar ve Donanım Bilgisayar ve donanımla ilgili her türlü bilgi paylaşımı yapılan alandır

Konu Bilgileri
Konu Başlığı bilişim teknolojileri temelleri
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
1913

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Konu Araçları Arama Stil
Eski 18-01-14, 11:50   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
ÇIRAK ÜYE
Avatar Yok
SponsorElektrohaber.net
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2014
Üye No: 53176
Mesaj Adedi: 1
Konu Adedi: 1
Seviye 1 [♥ Bé-Yêu ♥]
Aktiflik: 0 / 0
Güç: 0 / 0
Deneyim: 0%

Teşekkür Grafikleri
Teşekkür: 0
0 Mesajına 0 Teşekkür edildi
Puan Grafiği
Rep Puanı: 10
Rep Derecesi :
nurelif is on a distinguished road
Destek İçin

Bu sitenin reklam gelirleri tamamıyla sitenin host masraflarına gitmektedir,bu amaçla reklam vermek için Bannera TIKLAYINIZ ElemaN
Ek Bilgiler
Cool bilişim teknolojileri temelleri



DIŞ DONANIM BİRİMLERİ
1) Yazıcı çeşitlerini yazarak, lazer yazıcıların çalışma prensibini yazınız. (10p)
2) LCD monitörlerin özellikleri ve çalışma prensipleri hakkında bilgi veriniz. (10p)
3) USB portu nedir? USB 1.1 ve USB 2.0 Çalışma hızlarını yazınız. (10p)
4) BIOS, POST ve BOOT kavramlarını açıklayınız. (15p)
5) Kesintisiz güç kaynakları hakkında bilgi vererek ne amaçla kullanıldıklarını yazınız. (10p)
6) Aşağıdaki kavramları açıklayınız. (20p)
a) RAM Bellek b) ROM Bellek c) Ön (Cache) Bellek d) Overclock
7) Seri portta ve paralel portta veri iletişimi nasıl gerçekleşir? Açıklayınız. (10p)
8)Çift çekirdekli işlemciler hakkında bilgi veriniz. (10p)
9) Aşağıdaki hata mesajlarını açıklayınız. (5p)
a) Hard Disk(s) Fail b) CMOS battery failed
CEVAPLAR
1) 3 çeşit yazıcı vardır. Nokta vuruşlu, mürekkep püskürtmeli, lazer ve termal yazıcılar.
Lazer yazıcı içerisinde bulunan tambur başka bir silindir tarafından pozitif yükle yüklenir. Tambur üstündeki bazı noktalara lazer ışını gönderilerek belirlenen noktalar (-) eksi yükle yüklenir ki bu noktalar kağıda yazılacak olan verilere ait bilgilerdir.
Lazer yazıcılarda toner kullanılmaktadır. Toner, kurutulmuş toz mürekkep taneciklerine verilen isimdir. Toner tanecikleri (+) pozitif yüklüdür. Tambur, toner kutusu önünde dönerken üzerindeki (-) eksi yükler toner taneciklerini çekerek bunların tambur üzerine yapışmasını sağlar.
Bu arada kağıt yazıcı içerisine alınarak başka bir silindir tarafından (-) negatif yükle yüklenmiştir. Kağıt ile tambur aynı hizaya gelince tambur üzerindeki toner parçacıkları kağıt üzerine yapışır. Bu kağıt yazıcıdan çıkmadan önce ısıtıcı ve baskı silindiri içerisinden geçerek tonerin kağıt üzerinde kalıcı olması sağlanır.
2) LCD monitöre adını veren en büyük özellik, görüntünün elde edilmesinde büyük rol oynayan sıvı kristal yapıdır. Sıvı kristal yapıdaki bir madde ne katı ne de sıvı diyebileceğimiz bir durumda bulunur. Bu nedenle bu duruma sıvı kristal durum denmektedir. Sıvı kristalin bu özelliği sayesinde çok az enerji uygulayarak katı veya sıvı duruma rahatlıkla geçirilebilir. Uygulanacak enerji sıcaklık, elektrik, basınç vs olabilir.
LCD monitörde resim gösterimi işi aynı CRT’de olduğu gibi tarama işlemi ile gerçekleştirilmek-tedir. LCD monitörlerin her bir pikselinde sıvı kristal madde bulunmaktadır. CRT monitörlerde olduğu gibi binlerce pikselden oluşmaktadır. Her pikselde 3 adet renk hücresi (RGB-alt piksel) bulunur. Bu monitörlerin satır ve sütunlarında bulunan piksellerin her biri elektrotlara bağlıdır. Görüntülenecek piksellerin adresi belirlenir, elektrotlar aracılığıyla istenilen renk hücresine elektrik akımı gönderilerek görüntü elde edilir.
3) Dış donanım birimlerinin bilgisayar ile bağlantı kurabilmesini sağlayan seri yapılı bağlantı biçimidir.
USB 2.0 : 480Mbit/Sn
USB 1.1 : 12Mbit/Sn
4) BIOS: Bilgisayarı açtığımızda çalıştırılan ilk programdır. Bu program, bilgisayar ilk açıldığında donanım birimlerini test eden, işletim sisteminin sabit diskten alınarak RAM bellek üzerinde açılmasını sağlayan ve işletim sisteminin devreye girme süresine kadar sistemi kontrol eden bir yazılımdır.
POST: Bilgisayara ilk defa enerji verildiğinde yapılan test işlemidir. Bu test sırasında BIOS, takılı olan donanımları kontrol eder ve herhangi bir sorunla karşılaştığı zaman bunu kullanıcıya yazılı veya sesli hata mesajı olarak bildirir. Herhangi bir hata yoksa BIOS, işletim sistemini yükler.
BOOT (Başlatma): Bilgisayarın, açıldığında bir dizi sıradan kontrolleri yapıp bilgisayarın açılabil-mesi için gerekli olan sistem dosyalarını yükleyerek işletim sistemini devreye sokma işlemidir.
5) Kesintisiz güç kaynakları, elektriksel güç kaynağı ile bilgisayar sistemi arasında bulunan ve bu sistemin dahilindeki bileşenleri elektrik akımındaki anormalliklerden ya da iniş çıkışlardan koruyan bir donanımdır.
KGK’ları, bilgisayar sistemini besleyen akımın voltajdaki düşme ya da bir elektrik kesintisi sonucu azalması ya da tükenmesi halinde sisteme belli bir süre yedek güç sağlarlar. Bunun yanı sıra, elektrik akımında kısa süreli ve hafif ya da uzun süreli ve yüksek artışlar şeklinde gözlenen dalgalanmalar sırasında yine UPS’ler devreye girer ve bu dalgalanmaları sabitleyerek kendisine bağlı bilgisayar sistemine bu dalgalanmalardan zarar görmesini engellerler.
6) RAM Bellek: Bilgisayarın ana belleğidir. Bilgisayar açıldıktan kapanıncaya kadar geçen süre içinde işletim sistemi ve diğer tüm programlar sabit diskten alınarak RAM bellek üzerinde tutulur. Veriler, elektrik enerjisi olduğu sürece RAM’de tutulur, enerji kesilince üzerindeki tüm veriler silinir
ROM Bellek: Bilgisayar ilk açılırken gerekli kontrol testlerini yapan ve işletim sisteminin RAM bellek üzerine yüklenmesini sağlayan BIOS’u üzerinde saklayan bellek birimidir. Elektrik enerjisi kesilince ROM bellekte bulunan veriler silinmez, kalıcıdır.
Ön (Cache) Bellek: CPU içinde bulunan ve çalışmakta olan programa ait komutların, verilerin geçici olarak saklandığı yüksek hızlı hafızalardır.
Overclock (hız aşımı) : Hız aşımı, işlemcinin üreticinin etikette belirlediği hız değerinden yüksek değerlerde çalıştırılması işlemidir. Bu işlem işlemcinin daha hızlı çalışmasını sağlayabilir ancak çabuk ısınması ve buna bağlı olarak ömrünün kısalmasına sebep olmaktadır.
7) Seri Portta bilgi transferi giden bilgi için tek hat aynı şekilde gelen bilgi için de tek hat üzerinden yapılmaktadır. Seri port haberleşmesi teker teker 1 ve 0 (var/yok) bilgilerinin iletilmesiyle gerçekleşir. Bilgi paketleri başlangıç ve bitiş bitleriyle işaretlenerek birbirinin ardı sıra gelen sinyallerle gönderilir.
Paralel portta bilgi 8 bitlik data hattı üzerinden yapılmaktadır. Seri haberleşmenin aksine paralel haberleşmede iletilmek istenen 8 bitlik veri aynı anda iletilebilmektedir.
8) Çift çekirdekli işlemci tek bir fiziksel işlemci içinde aynı frekansta çalışan iki tam yürütme/çalıştırma biriminden (çekirdek) oluşur. Her iki çekirdek de aynı paketi, aynı çipset ve belleği kullanır. İki çekirdeğin olması, aynı anda çoklu uygulama çalıştırma olanağı sağlar.
9) Hard Disk(s) Fail: Sistemde mevcut disk(ler)le BIOS’ta belirilmiş disk ayarları birbirini tutmuyor demektir.
CMOS battery failed: BIOS pili bitmiş veya bitmek üzere demektir.
BTT Örnek Çalışma Soruları (TEST)
Bilişim Teknolojilerinin Temelleri Çalışma / Sınav Soruları
1. ATX, micro-ATX, Flex-ATX, NLX, WTX, LPX gibi terimler hangi bilgisayar birimi için kullanılır?
a. Ses kartı
b. İşlemci
c. Bios
d. Güç Kaynağı (PS)



Doğru Cevap
2. Kuzey köprüsü, güney köprüsü, super I/O gibi terimler aşağıdaki kavramlardan hangisi ile ilintilidir?
a. Yonga takımı (chipset)
b. Sabit disk
c. Disket sürücü
d. RAID



Doğru Cevap :A
3. AGP veri yolu hangi arabirim kartı ile ilgili olarak kullanılır??
a. İç modem kartı
b. Görüntü kartı
c. SCSI kartı
d. Hiçbiri



Doğru Cevap :B
4. Anakart, güç kaynağı, disk sürücüler, arabirim kartları ve sistemdeki diğer bütün fiziksel bileşenleri barındıran çerçeveye verilen isim nedir?
a. Optik aygıt
b. Kesintisiz güç kaynağı
c. Kasa
d. RAID



Doğru Cevap :C
5. Bilgisayarın tüm parçalarının takıldığı donanım birimi asağıdakilerden hangisidir?
a. Ses kartı
b. İslemci
c. Anakart
d. Ekran kartı



Doğru Cevap :C
6. İslemlerin yapıldığı donanım birimi hangisidir?
a. ****cgghuyterasfdfde Anakart
b. Ses kartı
c. Ekran kartı
d. Cpu(islemci)



Doğru Cevap

7. Asağıdakilerden hangisi bilgilerin gecici olarak tutulduğu bellek birimidir?
a. Ram
b. Rom
c. HDD
d. EEPROM
Doğru Cevap :A
8. Asağıda verilen kapasite ölçü birimlerinden hangisi büyükten küçüğe verilmistir?
a. Bit-Byte-KB-MB-GB-TB
b. GB-TB-MB-KB-Byte-Bit
c. TB-GB-MB-KB-Byte-Bit
d. TB-GB-KB-MB-Byte-Bit



Doğru Cevap :C
9. 2048 GB kaç TB'dir?
a. 1
b. 2
c. 3
d. 4



Doğru Cevap :B
10. Uzak mesafeler arasında internet vasıtasıyla bilgisayarların birbiri ile iletisim kurmasına yarayan donanım birimi asağıdakilerden hangisidir?
a. Ethernet kartı
b. Adsl
c. Dial up
d. Modem



Doğru Cevap
11. Aynı bina içinde bulunan bilgisayarların birbiri ile iletisim kurmasını sağlayan donanım birimi asağıdakilerden hangisidir?
a. Ses kartı
b. Anakart
c. Ethernet kartı
d. İslemci



Doğru Cevap :C
12. Ekrandaki en küçük noktaya ne ad verilir ?
a. Pixel
b. Grafik
c. Byte
d. Zoom



Doğru Cevap :A
13. Bir bit neyi ifade eder?
a. Bilgisayarda işlem gören 1 ve 0 ları ifade eder
b. 8 tane 1 ve 0 ‘ı ifade eder
c. 1024 tane 1 ve 0 ‘ı ifade eder
d. Bir karakteri ifade eder



Doğru Cevap :A
14. Aşağıdakilerden hangisi sadece ekran kartları için kullanılan veri yoludur?
a. PCI
b. AGP
c. PCI-Express4
d. ISA



Doğru Cevap :B
15. Aşağıdakilerden hangisi bir ethernet kartının port çıkışıdır ?
a. PCI
b. BNC
c. ISA
d. AGP



Doğru Cevap :B
16. Ali kelimesi için aşağıdakilerden hangisi doğrudur ?
a. 1 Byte dır
b. 3 Bit dir
c. 8 Bitdir
d. 3 Byte dır



Doğru Cevap
17. Bir Ethernet kartında üretim sırasında karta yazılan ve değiştirilemeyen, başka bir eşi olmayan numaraya ne denir?
a. MAC
b. CRC
c. BNC
d. CSMA/CD



Doğru Cevap :A
18. Aşağıdakilerden hangisi 1 gigabyte'a eş degerdir?
a. 1024000 KB
b. 1000000000 byte
c. 1024 MB
d. 1048576 Byte



Doğru Cevap :C
19. Bilgisayar açıldıgında asagıdakilerden hangisi ilk aktif olur?
a. RAM
b. Disket Sürücü
c. Harddisk
d. BIOS



Doğru Cevap
20. BIOS hangi tür bellekten olusmustur?
a. RAM
b. ROM
c. Statik RAM
d. RDRAM



Doğru Cevap :B
KLASİK
1)Donanım nedir? Bir bilgisayarı oluşturan temel aygıtlar nelerdir?
Donanım, bilgisayarda gözle görülebilen, elle tutulabilen elektronik ve mekanik parçaların tamamıdır. (İç ve dış donanım birimleridir. ) Ana kart, işlemci, RAM , Sabit Disk , Ekran kartı, monitör
2) Ekran kartının görevi nedir?
İşlemci tarafından işlenen görüntülerin ekranda (monitörde) görüntülenmesini sağlamaktır.
3)CPU nedir?
İşlemci, Merkezi İşlem Birimidir. Bilgisayarın değişik birimleri arasında veri akışı ve veriişleme görevlerini yerine getiren tüm aritmetiksel ve mantıksal işlemlerin yapıldığıentegre devrelerdir.
4) Ethernet kartlarının görevi nedir?
İki yada daha fazla bilgisayarı birbirine bağlamak için gerekli olan karttır. Ağ karı olarak da adlandırılır.
5)Bilgisayarımızda kullandığımız ses kartının kullandığı IRQ numarasını nasıl öğrenebiliriz?
Bilgisayarım üzerinde sağ tuş/Özellikler/Donanım /Aygıt Yöneticisi/yada Başlat/ Ayarlar / Denetim Masası/ Aygıt Yöneticisi Burada /Ses kartı üzerinde sağ tuş/Özellikler/ Kaynaklar ya da Görünüm menüsünde/ Türe göre kaynaklar/IRQ listesine bakılır.
6) Bilgisayar sistemimizde sorunlu çalışan aygıtları nasıl görürüz?
Bilgisayarım üzerinde sağ tuş/Özellikler/Donanım Aygıt Yöneticisi/ Burada sorunlu aygıtlar soru işareti ile belirtilir.
Ya da Başlat/ Ayarlar / Denetim Masası/ Aygıt Yöneticisi
7) Bilgisayarda çalışmayan ses kartında çakışma olup olmadığını anlamak için ne yapılmalıdır?
Bilgisayarım üzerinde sağ tuş/Özellikler/ Donanım/Aygıt yöneticisi/ağ kartı üzerinde sağtuş/Özellikler/ Gelen pencerede Aygıt Durumu altında Çakışma varsa belirtilir

8)Ses kartımızın sürücüsünü düzgün yüklendiğimizden emin olmamıza rağmen çaldığımız şarkıları dinleyemememizin sebebi ne olabilir?
İlk önce hoparlörün açık olup olmadığına, güç kablosunun takılı olup olmadığına bakarız. Sorun giderilmediyse hoparlörün ses kartının doğru çıkışına takılıp takılmadığına bakarız. Sorun burada değilse ses kartının aygıt yöneticisinden düzgün yüklenip yüklenmediğine bakarız. Ses kartının başında sarı ünlem işareti varsa ses kartının sürücüsünü tekrar yükleriz. Ses kartı düzgün yüklenmişse ses denetimlerinde sessize ayarlanıp ayarlanmadığına bakarız. Sorun yine çözülmezse hoparlör bozulmuş olabilir onu değiştiririz ya da ses kartı bozulmuş olabilir, başka bir ses kartını bilgisayara takarak deneriz.
9)Bilgisayarımızda Ağ kartı düzgün yüklendiği halde ağa giremiyorsa sorun ne olabilir? Nasıl giderilir?
Ağ kartına takılı ağ kablosu ve konektörün düzgün çalışıp çalışmadığı kontrol edilir. Switchde bir problem olup olmadığına bakılır. Bilgisayarın TCP/IP ayarları ağ bağlantıları/ Ağ bağlantılarını görüntüle/Yerel ağ Bağlantısı üzerinde sağ tuş/Özellikler/TCP/IP Ayarları seçeneğinden kontrol edilir. Ayarların düzgün olması sağlanır.
10)Bilgisayarımızı açtığımızda görüntü net değil ise sorun neden kaynaklanıyor olabilir? Sorunun çözüm yollarını belirtiniz.
Ekran kartının sürücüsü düzgün yüklenmemiş olabilir. Aygıt yöneticisinden bakarız. Ekrankartının başında sarı ünlem işareti varsa ya da görüntü özelliklerinde 800x600 pikselden fazla ekran kartının çözünürlüğünü arttıramıyorsak ekran kartının sürücüsünü yükleriz.
TESTLER
1) Ethernet ağlarında belli bir anda ağ kablosunu hangi bilgisayarın kullanacağını
belirleyen tekniğe ne ad verilir?
A) CRC
B) MAC
C) CSMA/CD
D) BNC
2) Aşağıdakilerden hangisi yüksek çözünürlükteki görüntü standardıdır?
A) TUNER
B) HD-TV
C) PVR
D) Time Shift


3) Bir pikselin alacağı renk miktarına ne ad verilir?
A) Renk derinliği
B) Çözünürlük
C) Görüntü ara yüzü
D)Cps
4) Üzerinde DSP birimi olmayan modemlere ne ad verilir?
A) Soft modem
B) Hard modem
C) Dial-Up modem
D) ADSL modem


5) Aşağıdakilerden hangisi sadece ekran kartları için kullanılan veri yoludur?
A) PCI
B) AGP
C) PCI-Express
D) ISA
6) Aşağıdakilerden hangisi bir ethernet kartının port çıkışıdır?
A) PCI
B) ISA
C) BNC
D) AGP

7)Bir Ethernet kartında üretim sırasında karta yazılan ve değiştirilemeyen, başka bir eşi
olmayan numaraya ne denir?
A) MAC
B) CRC
C) BNC
D) CSMA/CD
8)Bir saniyede iletilen bit sayısını tanımlayan birim aşağıdakilerden hangisidir?
A) Cps
B) Full Duplex
C) Half Duplex
D) Bps

9) LCD ekranlarının bilgisayara bağlandığı ekran kartı bağlantı yeri hangisidir?
A) VGA
B) DVI
C) S-Video
D) LINE
10) Aşağıda belirtilen ekran kartlarından hangisinin hızı en büyüktür?
A) PCI
B) AGP 2x
C) AGP 4x
D) PCI-E x1

11) Ses kartının müzik aletlerinin sesini çıkarırken; müzik aletlerinin gerçek seslerinden
yararlanma tekniğine ne ad verilir?
A) Dalga tablosu (Wave Table)
B) Dijital sinyal işlemcisi
C) Frekans modülasyonu
D) Örnekleme
12) Aşağıdakilerden hangisi görüntü ara
yüzüdür?
A) SVGA
B) DVI
C) AGP
D) PCI
13) Aşağıdakilerden hangisi sadece tv kartlarında bulunur?
A) Z BUFFER
B) DSP
C) TUNER
D) Video Ram
14) Aşağıdakilerden hangisi bir ses kartında bulunmaz?
A) Z Buffer
B) Ramdac
C) DSP
D) ADC

KLASİK
1)Donanım nedir? Bir bilgisayarı oluşturan temel aygıtlar nelerdir?
Donanım, bilgisayarda gözle görülebilen, elle tutulabilen elektronik ve mekanik parçaların tamamıdır. (İç ve dış donanım birimleridir. ) Ana kart, işlemci, RAM , Sabit Disk , Ekran kartı, monitör
2) Ekran kartının görevi nedir?
İşlemci tarafından işlenen görüntülerin ekranda (monitörde) görüntülenmesini sağlamaktır.
3)CPU nedir?
İşlemci, Merkezi İşlem Birimidir. Bilgisayarın değişik birimleri arasında veri akışı ve veriişleme görevlerini yerine getiren tüm aritmetiksel ve mantıksal işlemlerin yapıldığıentegre devrelerdir.
4) Ethernet kartlarının görevi nedir?
İki yada daha fazla bilgisayarı birbirine bağlamak için gerekli olan karttır. Ağ karı olarak da adlandırılır.

5)Bilgisayarımızda kullandığımız ses kartının kullandığı IRQ numarasını nasıl öğrenebiliriz?
Bilgisayarım üzerinde sağ tuş/Özellikler/Donanım /Aygıt Yöneticisi/yada Başlat/ Ayarlar / Denetim Masası/ Aygıt Yöneticisi Burada /Ses kartı üzerinde sağ tuş/Özellikler/ Kaynaklar ya da Görünüm menüsünde/ Türe göre kaynaklar/IRQ listesine bakılır.
6) Bilgisayar sistemimizde sorunlu çalışan aygıtları nasıl görürüz?
Bilgisayarım üzerinde sağ tuş/Özellikler/Donanım Aygıt Yöneticisi/ Burada sorunlu aygıtlar soru işareti ile belirtilir.
Ya da Başlat/ Ayarlar / Denetim Masası/ Aygıt Yöneticisi
7) Bilgisayarda çalışmayan ses kartında çakışma olup olmadığını anlamak için ne yapılmalıdır?
Bilgisayarım üzerinde sağ tuş/Özellikler/ Donanım/Aygıt yöneticisi/ağ kartı üzerinde sağtuş/Özellikler/ Gelen pencerede Aygıt Durumu altında Çakışma varsa belirtilir

8)Ses kartımızın sürücüsünü düzgün yüklendiğimizden emin olmamıza rağmen çaldığımız şarkıları dinleyemememizin sebebi ne olabilir?
İlk önce hoparlörün açık olup olmadığına, güç kablosunun takılı olup olmadığına bakarız. Sorun giderilmediyse hoparlörün ses kartının doğru çıkışına takılıp takılmadığına bakarız. Sorun burada değilse ses kartının aygıt yöneticisinden düzgün yüklenip yüklenmediğine bakarız. Ses kartının başında sarı ünlem işareti varsa ses kartının sürücüsünü tekrar yükleriz. Ses kartı düzgün yüklenmişse ses denetimlerinde sessize ayarlanıp ayarlanmadığına bakarız. Sorun yine çözülmezse hoparlör bozulmuş olabilir onu değiştiririz ya da ses kartı bozulmuş olabilir, başka bir ses kartını bilgisayara takarak deneriz.
9)Bilgisayarımızda Ağ kartı düzgün yüklendiği halde ağa giremiyorsa sorun ne olabilir? Nasıl giderilir?
Ağ kartına takılı ağ kablosu ve konektörün düzgün çalışıp çalışmadığı kontrol edilir. Switchde bir problem olup olmadığına bakılır. Bilgisayarın TCP/IP ayarları ağ bağlantıları/ Ağ bağlantılarını görüntüle/Yerel ağ Bağlantısı üzerinde sağ tuş/Özellikler/TCP/IP Ayarları seçeneğinden kontrol edilir. Ayarların düzgün olması sağlanır.
10)Bilgisayarımızı açtığımızda görüntü net değil ise sorun neden kaynaklanıyor olabilir? Sorunun çözüm yollarını belirtiniz.
Ekran kartının sürücüsü düzgün yüklenmemiş olabilir. Aygıt yöneticisinden bakarız. Ekrankartının başında sarı ünlem işareti varsa ya da görüntü özelliklerinde 800x600 pikselden fazla ekran kartının çözünürlüğünü arttıramıyorsak ekran kartının sürücüsünü yükleriz.
TESTLER
1) Ethernet ağlarında belli bir anda ağ kablosunu hangi bilgisayarın kullanacağını
belirleyen tekniğe ne ad verilir?
A) CRC
B) MAC
C) CSMA/CD
D) BNC
2) Aşağıdakilerden hangisi yüksek çözünürlükteki görüntü standardıdır?
A) TUNER
B) HD-TV
C) PVR
D) Time Shift


3) Bir pikselin alacağı renk miktarına ne ad verilir?
A) Renk derinliği
B) Çözünürlük
C) Görüntü ara yüzü
D)Cps
4) Üzerinde DSP birimi olmayan modemlere ne ad verilir?
A) Soft modem
B) Hard modem
C) Dial-Up modem
D) ADSL modem


5) Aşağıdakilerden hangisi sadece ekran kartları için kullanılan veri yoludur?
A) PCI
B) AGP
C) PCI-Express
D) ISA
6) Aşağıdakilerden hangisi bir ethernet kartının port çıkışıdır?
A) PCI
B) ISA
C) BNC
D) AGP

7)Bir Ethernet kartında üretim sırasında karta yazılan ve değiştirilemeyen, başka bir eşi
olmayan numaraya ne denir?
A) MAC
B) CRC
C) BNC
D) CSMA/CD
8)Bir saniyede iletilen bit sayısını tanımlayan birim aşağıdakilerden hangisidir?
A) Cps
B) Full Duplex
C) Half Duplex
D) Bps

9) LCD ekranlarının bilgisayara bağlandığı ekran kartı bağlantı yeri hangisidir?
A) VGA
B) DVI
C) S-Video
D) LINE
10) Aşağıda belirtilen ekran kartlarından hangisinin hızı en büyüktür?
A) PCI
B) AGP 2x
C) AGP 4x
D) PCI-E x1

11) Ses kartının müzik aletlerinin sesini çıkarırken; müzik aletlerinin gerçek seslerinden
yararlanma tekniğine ne ad verilir?
A) Dalga tablosu (Wave Table)
B) Dijital sinyal işlemcisi
C) Frekans modülasyonu
D) Örnekleme
12) Aşağıdakilerden hangisi görüntü ara
yüzüdür?
A) SVGA
B) DVI
C) AGP
D) PCI
13) Aşağıdakilerden hangisi sadece tv kartlarında bulunur?
A) Z BUFFER
B) DSP
C) TUNER
D) Video Ram
14) Aşağıdakilerden hangisi bir ses kartında bulunmaz?
A) Z Buffer
B) Ramdac
C) DSP
D) ADC

BAŞARILAR ARKADAŞLAR SİZE




Konu nurelif tarafından (18-01-14 Saat 11:54 ) değiştirilmiştir..
nurelif isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
..:: Sitemize Destek İçin Reklam Verebilirsiniz ::..
..:: Reklam Alanı ::..
PAYLAŞIMLARIN DEVAMI İÇİN SİTE İÇERİSİNDEKİ REKLAMLARA TIKLAYINIZ
..::: TEKNİK PAYLAŞIM PLATFORMUNDAKİ BU KONUYU BEĞENDİYSENİZ ARKADAŞINIZLA PAYLAŞABİLİRSİNİZ ::..
ElemaN Yollayabilirsin Dedi!
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Yeni Konu aç Cevapla

Bookmarks


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Konu Araçları Arama
Stil

Yetkileriniz
Yeni Mesaj yazma yetkiniz Aktif değil dir.
Mesajlara Cevap verme yetkiniz aktif değil dir.
Eklenti ekleme yetkiniz Aktif değil dir.
Kendi Mesajınızı değiştirme yetkiniz Aktif değildir dir.

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Kategori Başlıkları Cevaplar Mesajlara Cevaplar
Bilişim Suçları Yasası ElemaN Forum Kuralları 0 08-12-10 10:29
Bilişim Sözlüğü zorbey Elektronik Programları 1 26-08-09 22:24
Bilişim Bilimi ElemaN Teknik Makaleler 0 09-02-09 23:19
Network Temelleri ElemaN Elektronik Haberleşme 0 09-02-09 22:19


Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 19:14 .


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.0 RC2
© ELEKTROFORUM.net ™
Protected by Cracker By ElemaN
Bu web sitesini kullanmanız Kullanım Koşulları'nı onayladığınız anlamına gelmektedir.
Copyright © 2008 - 2018 - elektroforum.net
Açılan konular, yazılan mesajlar sahiplerinin sorumluluğu altındadır.

Eğitim ve Ögretim Genel


Flash Oyun Portalı

Teknik Haber Paylaşım Portalı

ELEKTROFORUM forum sitesi olduğundan üyelerimizin açmış olduğu konular onay almadan yayınlanmaktadır.Forumumuzdaki tüm dosyalar tanıtım amaçlı olarak paylaşılmakta olup forum bünyesinde kullanımı lisans gerektiren dosya barındırılmamaktadır.Tanıtım amaçlı dosyaları bilgisayarınızda 24 saatten fazla tutmanız T.C yasalarına göre suç sayılır.Hakkının ihlal edildiğini düşünen hak sahibi,şahıs veya şirketin bize bildirmesi durumunda,ihlal unsuru içerdiği tesbit edilen dosyalar yayından derhal kaldırılacaktır. 5846 sayılı kanunun 25. maddesinin ek 4. maddesine göre hakkı ihlal edilen kişi yada şirketler öncelikle ihlalin durdurulmasını istemek zorundadır.Sitemizi kullanan üyelerimiz bu kuralları kabul etmiş sayılır.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219