Üye Olmak İçin Tıklayın

Hoşgeldin, Kayıtsız Üye.

Teknik Paylaşım Platformu, teknik içerikli bilgi ve tecrübelerin paylaşımı için teknik elemanlar tarafından hiçbir maddi çıkar söz konusu olmadan kurulmuştur.
Sizde Teknik Paylaşım Platformundan daha faydalı bir şekilde yararlanmak istiyorsanız ÜYE OLUNUZ
Üye olmak için veya forum hakkında yardım almak için TIKLAYINIZ

TEKNİK VİDEOLAR TEKNİK DOSYALAR TEKNİK RESİMLER OYUN PORTALI ÇEVRİMİÇİ UYGULAMALAR
Konu Bilgileri
Konu Başlığı Çıkmış Motor Soruları Cevap Anahtarlı
Konudaki Cevap Sayısı
11
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
3427

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Konu Araçları Arama Stil
Alt 13-12-09, 17:20   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
YARDIMCI ADMİN
 
zorbey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
DuyuruTEKNİK HABER PORTALIMIZ ELEKTROHABER.NET SİTESİ YAYINDADIR!...
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Mar 2008
Üye No: 7
Mesaj Adedi: 1.908
Konu Adedi: 1602
Seviye 36 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Aktiflik: 88 / 882
Güç: 636 / 16735
Deneyim: 30%

Teşekkür Grafikleri
Teşekkür: 4
223 Mesajına 834 Teşekkür edildi
Puan Grafiği
Rep Puanı: 456
Rep Derecesi :
zorbey is a glorious beacon of lightzorbey is a glorious beacon of lightzorbey is a glorious beacon of lightzorbey is a glorious beacon of lightzorbey is a glorious beacon of light
Destek İçin

Bu sitenin reklam gelirleri tamamıyla sitenin host masraflarına gitmektedir,bu amaçla reklam vermek için Bannera TIKLAYINIZ ElemaN
Ek Bilgiler
Standart Çıkmış Motor Soruları Cevap Anahtarlı




1- Buji ile ateşlemeli motorlarda aşağıdaki yakıtlardan hangisi kullanılır?
a. İspirto ve gaz yağı b. Benzin ve LPG
c. Gaz yağı motorin d. Motorin ve LPG

2- Endüksiyon bobininin görevi aşağıdakilerden hangisidir?
a.
Silindirlere ateşleme sırasına göre akım göndermek b. Silindirlere ateşleme sırasına göre yağ göndermek
c. Akümülatörün voltajını 6 ile 12 volt arasına çıkarmak
d. Akümülatörün voltajını 1 5.000 ila 25.000 volt arasında yükseltmek

3- Diskli fren sisteminin avantajı aşağıdakilerden hangisidir?
a. Balata ve disk yüzeyinin daha kolay soğumasıdır b. Aşıntının azalmasıdır
c. Sistemde daha az hidrolik kullanılmasıdır
d. El freninin daha güçlü olmasıdır

4- Motor çalışmazken kontak anahtarı ateşleme durumunda açık unutulursa ateşleme sisteminde aşağıdaki arızalardan hangisi meydana gelir? a.
Bujilerin yanması b.Endüksiyon bobininin yanması
c.Konjektörün yanması d. Flaşörün yanması

5-Motorla vites kutusu arasında irtibatı keserek vites değiştirme imkânı sağlayan aktarma organı aşağıdakilerden hangisidir?
a
. Vites kutusu b. Debriyaj (kavrama) c. Şaft d. Aks

6-Yakıt sisteminde aşağıdaki ayarlardan hangisi yapılır?
a. Buji ayarı b. Debriyaj ayarı
c. Platin ayarı d. Rölanti ayarı

7- Eksantrik (kam) milinin görevi aşağıdakilerden hangisidir?
a.
Pistonlara hareket verir b. Supaplara hareket verir
c. Şafta hareket verir d. Rotlara hareket verir

8- Rot ayarının yapılma sebebi aşağıdakilerden hangisidir?
a.
Tekerleğe gelen yükü azaltmak için
b. Lastik aşıntılarını önlemek ve aracın düzgün istikamet takibi için

c. Direksiyonda titreşimler olmaması için
d. Virajlarda araçların savrulmaması için


9- Yağ pompası hareketini hangi parçadan alır?
a. Şaft b. Volan
c. Subaplar d. Eksantrik (kam) mili

10- Motorlar zamanlarına göre nasıl sınıflandırılır?
a. Bir ve üç zamanlı b. Bir ve dört zamanlı
c. İki ve dört zamanlı d. İki ve beş zamanlı


11- İki zamanlı motorda ateşleme kaç devirde bir yapılır?
a. Dört devirde b. Üç devirde
c. İki devirde d. Her devirde


12- Hava soğutmalı motorda aşağıdakilerden hangisi yoktur?
a. Bujiler b. Akümülatör c. Silindir kapağı d. Radyatör

13- Aracın direksiyon boşluğu fazlalaşmış ise muhtemel arıza aşağıdakilerden hangisidir?
a. Vites kutusu aşınmıştır b. Pistonlar aşınmıştır
c. Krank mili aşınmıştır d. Rot başları aşınmıştır

14- Akümülatörün elektrolit seviyesi azalmış ise ne ilave edilir?
a.
Asit b. İspirto c. Saf su d. Antifriz

15- Bir aracın egzoz dumanı siyah renkte çıkıyorsa sebebi aşağıdakilerden hangisidir?
a. Motor sıcaklığı artmıştır b. Motor yağı kirlenmiştir
c. Karışım oranı bozulmuştur d. Motor yağı kalınlaşmıştır



16- Motorun çalışması sarsıntılı ise bunun sebebi aşağıdakilerden hangisidir?
a. Yağ seviyesi düşüktür b. Yakıt seviyesi düşüktür
c. Akümülatör zayıftır d. Buji kablolarından biri çıkmıştır


17- Sigorta yanmış ise ne yapılır?
a. Aynı değerde yenisi ile değiştirilir
b. Daha küçük sigorta ile değiştirilir
c. Daha büyük sigorta ile değiştirilir
d. Takılacak sigorta değeri önemli değildir

18. Jikle devresi aşağıdaki parçaların hangisinde bulunur?
a. Radyatörde b. Karbüratörde
c. Vites kutusunda d. Diferansiyelde

19- Silindir bloğunun görevi nedir?
a. Motorda bulunan suyu soğutur

b. Motor yağını soğutur
c. Krank mili ve pistonlara yataklık yapar
d. Vites dişlilerine yataklık yapar

20- Aşağıdakilerden hangisi ön düzene ait parçadır?
a.
Vites kutusu b. Rot başları c. Diferansiyel d. Şaft


CEVAPLAR:
1 – B 11 - D
2 – D 12 - D
3 – A 13- D
4 – B 14- C

5 – B 15- C
6 – D 16- D

7 – B 17- A
8 – B 18- B
9 – D 19- C
10- C 20- B


...::: Teknik Paylaşım Platformu Duyuruları :::...

...::: Foruma ELEKTROFORUM.ORG adresiyle beraber ELEKTROFORUM.NET adresinden de erişebilirsiniz :::...

...::: PAYLAŞIMLARIN SÜREKLİLİĞİ İÇİN FORUM İÇERİSİNDEKİ REKLAMLARA TIKLAMAYI İHMAL ETMEYİNİZ :::...

Lütfen! Forum içerisinde sessiz olun...


zorbey isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
..:: Sitemize Destek İçin Reklam Verebilirsiniz ::..
..:: Reklam Alanı ::..
PAYLAŞIMLARIN DEVAMI İÇİN SİTE İÇERİSİNDEKİ REKLAMLARA TIKLAYINIZ
..::: TEKNİK PAYLAŞIM PLATFORMUNDAKİ BU KONUYU BEĞENDİYSENİZ ARKADAŞINIZLA PAYLAŞABİLİRSİNİZ ::..
ElemaN Yollayabilirsin Dedi!
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 13-12-09, 17:21   #2 (permalink)
Kullanıcı Profili
YARDIMCI ADMİN
 
zorbey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
DuyuruTEKNİK HABER PORTALIMIZ ELEKTROHABER.NET SİTESİ YAYINDADIR!...
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Mar 2008
Üye No: 7
Mesaj Adedi: 1.908
Konu Adedi: 1602
Seviye 36 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Aktiflik: 88 / 882
Güç: 636 / 16735
Deneyim: 30%

Teşekkür Grafikleri
Teşekkür: 4
223 Mesajına 834 Teşekkür edildi
Puan Grafiği
Rep Puanı: 456
Rep Derecesi :
zorbey is a glorious beacon of lightzorbey is a glorious beacon of lightzorbey is a glorious beacon of lightzorbey is a glorious beacon of lightzorbey is a glorious beacon of light
Destek İçin

Bu sitenin reklam gelirleri tamamıyla sitenin host masraflarına gitmektedir,bu amaçla reklam vermek için Bannera TIKLAYINIZ ElemaN
Ek Bilgiler
Standart Cevap: Çıkmış Motor Soruları Cevap Anahtarlı



1-Enjeksiyon pompasına basınçlı şekilde mazotu gönderen parça aşağıdakilerden hangisidir?
a. Beslenme pompası b. Enjektör
c. Endüksiyon bobini d. Kondansatör


2-Dizel motoru özellikle soğuk havalarda kolay çalıştırabilmek için aşağıdakilerden hangisi kullanılır?
a.
Antifriz b. Termostat
c. Kızdırma bujileri d. Hava filtresi

3-Araçta motor yağı kontrolü hangi bakımda yapılır?
a.
Günlük b. Haftalık
c. Aylık d. Yıllık

4-Motor sıcakken radyatöre su ilave etmek gerekirse aşağıdakilerden hangisi yapılır?
a.
Motor durdurulduktan sonra, su ilave edilir
b.Motor yüksek hızda çalışırken, ılık su ilave edilir
c. Motor rölantide çalışırken, ılık su yavaş yavaş ilave edilir
d
.Motor tam gazda çalışırken, ılık su yavaş ilave edilir


5-Bujinin görevi aşağıdakilerden hangisidir?
a
. Akümülatöre akım göndermek
b. Ateşlemeyi sağlamak
c. Yüksek akım üretmek
d. Akümülatörü şarj etmek

6-Aşağıdakilerden hangisi ateşleme sisteminin bir parçasıdır?
a. Radyatör b. Vantilatör


c. Endüksiyon hobini d. Vantilatör kayışı

7- Marş motorunun görevi aşağıdakilerden hangisidir?
a.
Karbüratöre benzin göndermek
b. Akümülatörü şarj etmek

c. Alternatöre akım vermek
d. Motora ilk hareketi vermek


8- Virajlarda arka tekerleklerin farklı hızlarda dönmesini sağlayan sistem aşağıdakilerden hangisidir?
a.
Direksiyon sistemi b. Diferansiyel sistemi
c. Fren sistemi d. Ön düzen sistemi

9- Akümülatörün bakımında aşağıdakilerden hangisi yapılmalıdır?
a. Akümülatörün tamamı saf su ile doldurulmalıdır
b. Plakaların 1 cm üzerine kadar saf su ile doldurulmalıdır

c. Plakaların ortasına kadar saf su ile doldurulmalıdır
d. Plakaların 1 cm altına kadar saf su ile doldurulmalıdır


10- Alternatörlü araçta elektrik kaynağı ile tamir yapılacağı zaman ne yapılır?
a. Alternatörün kömürleri sökülür
b. Akümülatör kutup başı bağlantıları sökülür

c. Soğutma suyu boşaltılır
d. Motor yağı boşaltılır

11- Karterin görevi aşağıdakilerden hangisidir?
a. Soğutma sistemi suyuna depoluk eder

b. Motor yağlama yağına depoluk eder
c. Vites dişlilerine muhafazalık eder

d. Kavramaya muhafazalık eder

12- Su ile soğutmalı motorlarda, aşağıdakilerden hangisi soğutma sistemi parçasıdır?
a. Karbüratör b. Alternatör
c. Hararet (ısı göstergesi) d. Dinamo

13- Aşağıdakilerden hangisi aktarma organının bir elemanıdır?
a. Pistonlar b. Supaplar c. Vites kutusu d. Rotlar

14- Araçta yakıt tasarrufu sağlamak için aşağıdakilerden hangisi yapılır?
a.
Amortisör kontrol edilir
b. Lastiklerin havasının normal değerde olmasına dikkat edilir

c. Yayların normal seviyede olmasına dikkat edilir
d. Motor yağının kontrolü yapılır

15- Devridaim (su) pompasının görevi aşağıdakilerden hangisidir?
a.Radyatördeki suyu basınçlı olarak su kanallarına göndermek
b.Radyatördeki suyu basınçlı olarak silindirler içerisine göndermek
c.Radyatördeki suyu basınçlı olarak kartere göndermek
d.Radyatördeki suyu basınçlı olarak yağ kanallarına göndermek


16- Aşağıdakilerden hangisi şarj sistemi elemanıdır?
a. Distribütör b. Endüksiyon bobini
c. Platin d. Konjektör (regülatör)


17- Motor çalışmazken akümülatörün görevi aşağıdakilerden hangisidir?
a. Yağlamayı sağlamak
b. Diferansiyeli çalıştırmak

c. Vites tertibatını çalıştırmak
d. Aydınlatma sistemi ve özel alıcıları çalıştırmak


18. Aşağıdakilerden hangisi aktarma organının bir elemanıdır?
a. Debriyaj b. Rotil c. Amortisör d. Rotlar

19- Aşağıdaki parçalardan hangisi fren sisteminin bir parçasıdır?
a. Kampana b. Volan c. Kavrama d. Aks


20- Aşağıdakilerden hangisi ön düzene ait parçadır?
a.
Vites kutusu b. Diferansiyel
c. Rot başları d. Şaft



CEVAPLAR:
1 – A 11 - B
2 – C 12 - C
3 – A 13- C
4 – C 14-- B

5 – B 15- A
6 – C 16- D

7 – D 17- D
8 – B 18- A
9 – B 19- A
10- B 20- C


...::: Teknik Paylaşım Platformu Duyuruları :::...

...::: Foruma ELEKTROFORUM.ORG adresiyle beraber ELEKTROFORUM.NET adresinden de erişebilirsiniz :::...

...::: PAYLAŞIMLARIN SÜREKLİLİĞİ İÇİN FORUM İÇERİSİNDEKİ REKLAMLARA TIKLAMAYI İHMAL ETMEYİNİZ :::...

Lütfen! Forum içerisinde sessiz olun...


zorbey isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 13-12-09, 17:21   #3 (permalink)
Kullanıcı Profili
YARDIMCI ADMİN
 
zorbey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
DuyuruTEKNİK HABER PORTALIMIZ ELEKTROHABER.NET SİTESİ YAYINDADIR!...
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Mar 2008
Üye No: 7
Mesaj Adedi: 1.908
Konu Adedi: 1602
Seviye 36 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Aktiflik: 88 / 882
Güç: 636 / 16735
Deneyim: 30%

Teşekkür Grafikleri
Teşekkür: 4
223 Mesajına 834 Teşekkür edildi
Puan Grafiği
Rep Puanı: 456
Rep Derecesi :
zorbey is a glorious beacon of lightzorbey is a glorious beacon of lightzorbey is a glorious beacon of lightzorbey is a glorious beacon of lightzorbey is a glorious beacon of light
Destek İçin

Bu sitenin reklam gelirleri tamamıyla sitenin host masraflarına gitmektedir,bu amaçla reklam vermek için Bannera TIKLAYINIZ ElemaN
Ek Bilgiler
Standart Cevap: Çıkmış Motor Soruları Cevap Anahtarlı



1-Benzinli bir motor için aşağıdakilerden hangisi doğrudur?
a.
Sıkıştırılmış olan benzin ile hava enjektörle ateşlenir
b. Sıkıştırılmış olan benzin buji ile ateşlenir
c.Sıkıştırılmış olan benzin ile hava karışımı buji ile ateşlenir
d. Sıkıştırılmış olan hava buji ile ateşlenir


2-Araç kullanma kılavuzuna göre, belirli kilometre dolunca aşağıdaki parçalardan hangisi değiştirilir?
a.
Aks b. Mafsal c. İstavroz d. Platin

3-Platin ile tevzi makarası aşağıdakilerden hangisinin parçasıdır?
a.
Karbüratör b. Distribütör
c. Endüksiyon bobini d. Konjektör

4-Basınçlı olarak çıkan yanmış gazların sesini azaltan aşağıdakilerden hangisidir?
a.
Egzoz susturucusu b. Emme susturucusu
c. Emme manifoldu d. Egzoz supabı

5-Elektrik devresinde alıcıları ve tesisatı kısa devreden doğacak tehlikeye karşı koruyan parça aşağıdakilerden hangisidir?
a
. Konjektör b. Meksefe
c. Alternatör d. Sigorta

6-Marş yapıldığında aracın motoru rahat dönüyor fakat çalışmıyorsa aşağıdakilerden hangisi arızalıdır?
a. Marş sistemi b. Şarj sistemi

c. Yakıt sistemi d. Yağlama sistemi

7- Karbüratör aşağıdaki parçalardan hangisinin üzerindedir?
a.
Emme manifoldu b. Egzoz manifoldu
c. Yakıt deposu d. Radyatör

8- Araç kış şartlarına hazırlanırken aşağıdakilerden hangisi yapılır?
a.
Kavrama sistemi kışlık pozisyona çevrilir
b. Hidrolik fren sistemi kışlık pozisyona çevrilir

c. Otomatik jikle kışlık pozisyona çevrilir

d. El freni kışlık pozisyona çevrilir



9- Motor çalıştığı sürece yağlamanın olup olmadığı aşağıdaki parçaların hangisinden anlaşılır?
a. Yağ çubuğundan b. Yağ karterinden
c. Yağ göstergesinden d. Yağ müşirinden

10- Yakıttan elde ettiği ısı enerjisini mekanik enerjiye çeviren düzenek aşağıdakilerden hangisidir?
a. Motor b. Vites kutusu
c. Diferansiyel d. Dinamo


11- Distribütörün görevi aşağıdakilerden hangisidir?
a. Ateşleme sırasına göre silindirlere yağ dağıtmak

b. Egzoz gazının çıkışını sağlamak
c. Ateşleme sırasına göre bujilere yüksek voltaj dağıtmak

d. Ateşleme sırasına göre bujilere benzin dağıtmak

12- Araç kullanırken yakıt tasarrufu sağlamak için aşağıdakilerden hangisi yapılır?
a. Yağ filtresi temizlenir b. Benzin filtresi temizlenir
c. Hava filtresi temizlenir d. Radyatör temizlenir

13- Motorda aşağıdaki ayarlardan hangisi yapılır?
a. Subap b. Kavrama c. Rot d. Rotil

14- Aşağıdakilerden hangisi motorun parçalarından biridir?
a.
Şaft b. Aks c. Piston d. İstavroz dişlisi

15-Motora ilk hareketi aşağıdaki parçalardan hangisi verir?
a. Marş motoru b. Şarj dinamosu
c. Alternatör d. Konjektör


16- Yağ lambası araç çalışırken yanıyorsa sebebi aşağıdakilerden hangisidir?
a. Yağ müşirinin kablosunda kısa devre olmuştur
b. Kartelde yağlama yağı fazladır
c. Külbitörde yağlama yağı fazladır

d. Külbitör yağlama yağı azdır

17- Aracın ilk çalıştırılması esnasında bir miktar gaz verdikten sonra hangi pedala sonuna kadar basılmasının faydası vardır?
a. Gaz pedalına b. Fren pedalına
c. Debriyaj pedalına d. Takviye pedalına

18. Akümülatörün görevi aşağıdakilerden hangisidir?
a. Motor çalışmazken aydınlatma sistemi ve özel alıcıları çalıştırmak
b. Motor çalışmazken diferansiyeli çalıştırmak
c. Motor çalışmazken yağlamayı sağlamak
d. Motor çalışmazken vites kutusunu çalıştırmak

19- Vantilatör kayışına parmakla basıldığında ne kadar esnemelidir?
a. 1.5 cm b. 3 cm c. 4.5 cm d. 6 cm


20- Dizel motorlarında yakıtı enjeksiyon pompasından enjektörlere taşıyan borular aşağıdakilerden hangisidir?
a.
Benzin boruları b. Yüksek basınç boruları
c. Alçak basınç boruları d. Vakum boruları


CEVAPLAR:
1 – C 11 - C
2 – D 12 - C
3 – B 13- A
4 – A 14- C

5 – D 15- A
6 – C 16- A

7 – A 17- C
8 – C 18- A
9 – C 19- A
10- A 20- C



...::: Teknik Paylaşım Platformu Duyuruları :::...

...::: Foruma ELEKTROFORUM.ORG adresiyle beraber ELEKTROFORUM.NET adresinden de erişebilirsiniz :::...

...::: PAYLAŞIMLARIN SÜREKLİLİĞİ İÇİN FORUM İÇERİSİNDEKİ REKLAMLARA TIKLAMAYI İHMAL ETMEYİNİZ :::...

Lütfen! Forum içerisinde sessiz olun...


zorbey isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 13-12-09, 17:22   #4 (permalink)
Kullanıcı Profili
YARDIMCI ADMİN
 
zorbey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
DuyuruTEKNİK HABER PORTALIMIZ ELEKTROHABER.NET SİTESİ YAYINDADIR!...
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Mar 2008
Üye No: 7
Mesaj Adedi: 1.908
Konu Adedi: 1602
Seviye 36 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Aktiflik: 88 / 882
Güç: 636 / 16735
Deneyim: 30%

Teşekkür Grafikleri
Teşekkür: 4
223 Mesajına 834 Teşekkür edildi
Puan Grafiği
Rep Puanı: 456
Rep Derecesi :
zorbey is a glorious beacon of lightzorbey is a glorious beacon of lightzorbey is a glorious beacon of lightzorbey is a glorious beacon of lightzorbey is a glorious beacon of light
Destek İçin

Bu sitenin reklam gelirleri tamamıyla sitenin host masraflarına gitmektedir,bu amaçla reklam vermek için Bannera TIKLAYINIZ ElemaN
Ek Bilgiler
Standart Cevap: Çıkmış Motor Soruları Cevap Anahtarlı



1- Motor çalışırken bir araç için gerekli olan sürekli elektrik enerjisini aşağıdakilerden hangisi sağlar?
a. Marş sistemi b. Ateşleme sistemi
c. Soğutma sistemi d. Şarj sistemi

2- Aşağıdakilerden hangisi distribütörün bir parçasıdır
a.
Buji b. Konjektör c. Platin d. Enjektör

3- Motorla vites kutusu arasında irtibatı keserek vites değiştirme imkânı sağlayan aktarma organı aşağıdakilerden hangisidir?
a. Vites kutusu b. Debriyaj (kavrama)
c. Şaft d. Aks

4- Basınçlı olarak çıkan yanmış gazların sesini azaltan aşağıdakilerden hangisidir?

a. Egzoz susturucusu b. Emme susturucusu
c. Emme manifoldu d. Egzoz subabı

5-Motora gerekli olan benzin-hava karışımını ayarlayan parça aşağıdakilerden hangisidir?
a
. Benzin otomatiği b. Egzoz manifoldu
c. Karbüratör d. Distribütör

6-Alternatörün (Şarj dinamosunun) görevi aşağıdakilerden hangisidir?
a. Mekanik enerjiyi ısı enerjisine çevirmek
b. Isı enerjisini elektrik enerjisine çevirmek
c. Mekanik enerjiyi elektrik enerjisine çevirmek
d. Isı enerjisini mekanik enerjiye çevirmek

7- Endüksiyon bobininin görevi aşağıdakilerden hangisidir?
a.
Silindirlere ateşleme sırasına göre akım göndermek
b. Silindirlere ateşleme sırasına göte yağ göndermek
c. Akümülatörün voltajını 6 ile 12 volt arasına çıkartmak
d. Akümülatörün voltajını 15.000 ila 25.000 volt arasına yükseltmek

8- Aşağıdakilerden hangisi motorun hareketini tekerleklere ileten elemanıdır?
a.
Diferansiyel b. Amortisör c. Rot d. Yaylar

9- Dizel motorlarda egzoz dumanı çok siyah çıkıyor ise sebebi nedir?
a. Yakıt pompası arızalıdır b. Yağ filtresi kirlidir
c. Yağ seviyesi düşüktür d. Su seviyesi düşüktür

10- Motorlarda dört zamanın oluşum sırası aşağıdakilerden hangisidir?
a. Emme - ateşleme - egzoz – sıkıştırma
b. Emme - egzoz - ateşleme - sıkıştırma
c. Egzoz - emme - sıkıştırma - ateşleme
d. Emme - sıkıştırma - ateşleme - egzoz


11- Aşağıdakilerden hangisi ikaz sisteminin bir parçasıdır?
a. Vantilatör b. Konjektör c. Fren müşiri d. Termostat


12- Jikle devresinin görevi aşağıdakilerden hangisidir?
a. Sıcak havalarda motorun kolay çalışmasını sağlamak
b. Aracın sarsıntısız çalışmasını sağlamak
c. Aracın en yoğun hızda çalışmasını sağlamak
d. Soğuk havalarda motorun kolay çalışmasını sağlamak


13- Akümülatörü şarj eden (dolduran) parça aşağıdakilerden hangisidir?
a. Marş motoru b. Distribütör
c. Endüksiyon bobini d. Alternatör

14-Aşağıdakilerden hangisi yakıt sisteminin bir parçasıdır?
a.
Buji b. Platin
c. Yakıt pompası (benzin otomatiği) d. Yağ filtresi

15- Aşağıdakilerden hangisi motorun parçalarındandır?
a. Şaft b. Kısa rot c. Rot başı d. Distribütör

16- Hareketin motordan tekerleklere kadar iletilmesini sağlayan aktarma organlarının çalışma sırası aşağıdakilerden hangisinde doğru olarak verilmiştir?
a.
Debriyaj - Şaft - vites kutusu - diferansiyel – aks
b. Debriyaj - vites kutusu - diferansiyel - Şaft - aks
c. Debriyaj - aks - Şaft - diferansiyel - vites kutusu


d. Debriyaj - vites kutusu - Şaft - diferansiyel - aks

17-Motora ilk hareketi aşağıdaki parçalardan hangisi verir?
a. Marş motoru b. Şarj dinamosu
c. Alternatör d. Konjektör

18. Buji ile ateşlemeli motorlarda aşağıdaki yakıtlardan hangisi kullanılır?
a. Alkol - LPG b. Benzin - LPG
c. Gaz yağı – LPG d. Motorin - LPG

19- Enjeksiyon pompasına basınçlı şekilde mazotu
gönderen parça aşağıdakilerden hangisidir?
a. Besleme pompası b. Enjektör

c. Endüksiyon bobini d. Kondansatör

20- Soğutma sisteminde radyatörün görevi
aşağıdakilerden hangisidir?
a.
Soğutma suyuna depoluk eder
b. Yağlama yağına depoluk eder
c. Benzine depoluk eder
d. Motorine depoluk eder

CEVAPLAR:
1 – D 11 -C
2 – C 12 - D
3 – B 13- D
4 – A 14- C

5 – C 15- D
6 – C 16- D

7 – D 17- A
8 – A 18- B
9 – A 19- A
10- D 20- A


...::: Teknik Paylaşım Platformu Duyuruları :::...

...::: Foruma ELEKTROFORUM.ORG adresiyle beraber ELEKTROFORUM.NET adresinden de erişebilirsiniz :::...

...::: PAYLAŞIMLARIN SÜREKLİLİĞİ İÇİN FORUM İÇERİSİNDEKİ REKLAMLARA TIKLAMAYI İHMAL ETMEYİNİZ :::...

Lütfen! Forum içerisinde sessiz olun...


zorbey isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 13-12-09, 17:22   #5 (permalink)
Kullanıcı Profili
YARDIMCI ADMİN
 
zorbey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
DuyuruTEKNİK HABER PORTALIMIZ ELEKTROHABER.NET SİTESİ YAYINDADIR!...
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Mar 2008
Üye No: 7
Mesaj Adedi: 1.908
Konu Adedi: 1602
Seviye 36 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Aktiflik: 88 / 882
Güç: 636 / 16735
Deneyim: 30%

Teşekkür Grafikleri
Teşekkür: 4
223 Mesajına 834 Teşekkür edildi
Puan Grafiği
Rep Puanı: 456
Rep Derecesi :
zorbey is a glorious beacon of lightzorbey is a glorious beacon of lightzorbey is a glorious beacon of lightzorbey is a glorious beacon of lightzorbey is a glorious beacon of light
Destek İçin

Bu sitenin reklam gelirleri tamamıyla sitenin host masraflarına gitmektedir,bu amaçla reklam vermek için Bannera TIKLAYINIZ ElemaN
Ek Bilgiler
Standart Cevap: Çıkmış Motor Soruları Cevap Anahtarlı



1- Aşağıdakilerden hangisi ateşleme sisteminin bir parçasıdır?
a. Buji b. Konjektör c. Karbüratör d. Marş motoru


2- Yağlı tip hava filitresininin bakımı yapılırken sökülen parçalar ne ile temizlenir?
a. Gaz yağı b. Su c. Hava d. Yağ

3- Soğuk havalarda motoru kolay çalıştırmak için zengin katışmış hazırlayan tertibat aşağıdakilerden hangisidir?
a. Buji b. Enjektör c. Jikle d. Distribütör

4- Motor yağının eksilmesinin sebeplerinden biri aşağıdakilerden hangisidir?

a. Karter contasının yırtılması
b. Karbüratör contasının yırtılması
c. Krank mili contasının yırtılması
d. Kam mili contasının yırtılması

5-Aşağıdakilerden hangisi motorun parçalarındandır?
a. Ayna dişlisi b. Istavroz dişlisi
c. Karbüratör d. Kavrama

6-Motor çalışmazken kontak anahtarı ateşleme durumunda açık unutulduğunda ateşleme sisteminde aşağıdakilerden hangisi meydana gelir?
a. Bujiler yanar b. Endüksiyon bobini yanar
c. Konjektör yanar d. Flaşör yanar

7- Soğutma sisteminin parçası aşağıdakilerden hangisidir?
a. Kondansatör (meksefe) b. Termostat

c. Alternatör d. Konjektör

8- Yakıttan elde ettiği ısı enerjisini mekanik enerjiye çeviren düzenek aşağıdakilerden hangisidir?
a.
Dinamo b. Vites kutusu c. Diferansiyel d. Motor

9- Eksantrik (kam) milinin görevi aşağıdakilerden hangisidir?
a. Pistonlara hareket verir b. Supaplara hareket verir
c. Şafta hareket verir d. Rotlara hareket verir

10- Motor bloğundaki su kanallarında çok miktarda paslanma ve kireçlenme olmuşsa aşağıdakilerden hangisi meydana gelir?
a. Motor yağ yakar b. Motor çalışmaz
c. Motor fazla ısınır d. Motor zengin karışımla çalışır


11- Aşağıdakilerden hangisi yağlama sisteminin parçasıdır?
a. Yağ pompası b. Su pompası c. Vantilatör d. Termostat


12- Aşağıdakilerden hangisi benzinlî bir motorda normal yanma olmamasının sebeplerindendir?
a. Radyatör petekleri tıkanmıştır
b. Vantilatör kayışı gevşektir
c. Bujiler normal ateşleme yapmıyordur
d. Su pompası arızalıdır

13- Motordaki yağın görevi aşağıdakilerden hangisidir?
a. Ateşleme sistemine yardımcı olmak
b. Motorun soğutulmasına yardımcı olmak
c. Yakıtın yanmasına yardımcı olmak
d. Motorun erken ısınmasını sağlamak

14- Diferansiyelin hareketini tekerleklere ileten aktarma organı aşağıdakilerden hangisidir?
a.
Şaft b. Vites kutusu c. Rot d. Aks

15- Motorlar soğutma sistemine göre nasıl sınıflandırılır?
a. Su ve hava soğutmalı b. Su ve yağ soğutmalı
c. Su ve benzin soğutmalı d. Su ve motorin soğutmalı

16- Vantilatörün görevi aşağıdakilerden hangisidir?
a.
Radyatördeki suyu ısıtmak b.Radyatördeki suyu soğutmak
c.Kalorifer suyunu ısıtmak d.Motor yağını ısıtmak


17- Dizel motorlarda marş yapıldığında marş motoru dönüyor, motor çalışmıyorsa sebebi nedir?
a. Soğutma suyu eksiktir b. Soğutma suyu fazladır
c. Yağlama yağı eksiktir d. Yakıt filtresi tıkalıdır

18. Aşağıdakilerden hangisi araçlarda kullanılan motorlardandır?
a. Dıştan yanmalı b. İçten yanmalı
c. İçten ve dıştan yanmalı d. Alttan yanmalı

19- Araçlarda hangi tür fren bulunur?
a. Debriyaj freni b. Ayak ve el freni

c. Vites kutusu freni d. Krank mili freni

20- Aşağıdakilerden hangisi aktarma organının bir elemanıdır?
a. Krank mili b. Kam mili
c. Subap d. Şaft(kardan mili)

CEVAPLAR:
1 – A 11 - A
2 – A 12 - C
3 – C 13- B
4 – A 14- D

5 – C 15- A
6 – B 16- B

7 – B 17- D
8 – D 18- B
9 – B 19- B
10- C 20- D


...::: Teknik Paylaşım Platformu Duyuruları :::...

...::: Foruma ELEKTROFORUM.ORG adresiyle beraber ELEKTROFORUM.NET adresinden de erişebilirsiniz :::...

...::: PAYLAŞIMLARIN SÜREKLİLİĞİ İÇİN FORUM İÇERİSİNDEKİ REKLAMLARA TIKLAMAYI İHMAL ETMEYİNİZ :::...

Lütfen! Forum içerisinde sessiz olun...


zorbey isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 13-12-09, 17:22   #6 (permalink)
Kullanıcı Profili
YARDIMCI ADMİN
 
zorbey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
DuyuruTEKNİK HABER PORTALIMIZ ELEKTROHABER.NET SİTESİ YAYINDADIR!...
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Mar 2008
Üye No: 7
Mesaj Adedi: 1.908
Konu Adedi: 1602
Seviye 36 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Aktiflik: 88 / 882
Güç: 636 / 16735
Deneyim: 30%

Teşekkür Grafikleri
Teşekkür: 4
223 Mesajına 834 Teşekkür edildi
Puan Grafiği
Rep Puanı: 456
Rep Derecesi :
zorbey is a glorious beacon of lightzorbey is a glorious beacon of lightzorbey is a glorious beacon of lightzorbey is a glorious beacon of lightzorbey is a glorious beacon of light
Destek İçin

Bu sitenin reklam gelirleri tamamıyla sitenin host masraflarına gitmektedir,bu amaçla reklam vermek için Bannera TIKLAYINIZ ElemaN
Ek Bilgiler
Standart Cevap: Çıkmış Motor Soruları Cevap Anahtarlı



1- Frenleme esnasında araç bir tarafa savruluyorsa arıza sebebi nedir?
a. Savrulma yönündeki fren ayarı sıkıdır
b. Savrulma yönündeki fren balatası ıslanmıştır
c. Balatalar aşınmıştır
d. Fren hidroliği azalmıştır

2Araçta alıcıları ve tesisatı kısa devreden doğacak tehlikeye karşı koruyan parça aşağıdakilerden hangisidir?
a. Sigorta b. Konjektör c. Meksefe d. Alternatör

3- Şafttan almış olduğu hareketi 90 derce çevirip akslara gönderen parça aşağıdakilerden hangisidir?
a. Krank mili b. Kavrama
c. Diferansiyel d. Makaslar

4- Takviye aküyle ilk hareket nasıl verilir?

a. Aracın aküsüne 12 voltluk takviye akü paralel bağlanarak
b. Aracın aküsüne 12 voltluk takviye akü seri bağlanarak
c. Aracın aküsüne takviye yapılmaz
d. Aracın aküsüne 24 voltluk takviye akü paralel bağlanarak

5-Silindir içerisinde sıkıştırılmış havanın üzerine mazotu püskürten parça aşağıdakilerden hangisidir?
a. Enjektör b. Buji
c. Enjeksiyon pompası d. Besleme pompası

6-Fren yağı azalmış ise ne ile tamamlanır?
a. Motor yağı b. Hidrolik yağı
c. Dişli yağı d. Herhangi bir yağ

7- Motordaki aşınmaları hangi sistem önler?
a. Soğutma b. Yağlama c. Marş d. Şarj

8- İçten yanmalı 4 zamanlı bir benzin motorunda bujinin ateşlemesi ne zaman gerçekleşir?
a.
Sıkıştırma zamanı sonunda
b. Piston alt ölü noktada iken
c. Genişleme (iç) zamanı sonunda
d. Emme zamanı başlangıcında

9- Debriyaj bilyesinin sık sık bozulmasının sebebi aşağıdakilerden hangisidir?
a. Taşıt hareket halindeyken debriyaj pedalına yarım basılıyordur
b. Debriyaj pedalına hiç basılmıyordur
c. Debriyaj pedal boşluğu fazladır
d. Debriyaj halatı kopmuştur

10- Diskli fren sisteminin avantajı aşağıdakilerden hangisidir?
a. El freninin daha güçlü olmasıdır

b. Aşınmanın azalmasıdır
c. Sistemde daha az hidrolik kullanılmasıdır
d. Balata ve disk yüzeyinin daha kolay soğumasıdır


11- Dizel motorlarında basınçlı yakıtı sağlayan yakıt sistemi elemanı aşağıdakilerden hangisidir?
a.Yakıt enjeksiyon (mazot) pompasıdır b.Besleme pompasıdır

c.Benzin pompasıdır d. Yağ pompasıdır

12- Akümülatörün görevi aşağıdakilerden hangisidir?
a. Aracın direksiyon tertibatını çalıştırmak
b. Aracın durmasını sağlamak
c. Marş motoruna ilk hareket için elektrik vermek
d. Yüksek voltaj üretmek

13- Şaft (kardan mili)ın görevi aşağıdakilerden hangisidir?
a. Diferansiyelin hareketini tekerleklere iletmek
b. Motorun hareketini vites kutusuna iletmek
c. Vites kutusunun hareketini diferansiyele iletmek

d. Motorun hareketini krank miline iletmek

14- Motor çalışırken şarj göstergesi değer göstermiyorsa sebebi aşağıdakilerden hangisidir?
a. Fan motoru arızalıdır b. Fan müşiri arızalıdır
c. Kalorifer motoru arızalıdır d.Vantilatör kayışı kopmuştur

15- Fren hidrolik kabındaki hidrolik yağının seviyesi hangi bakımda kontrol edilir?
a. Haftalık b. Günlük c. Aylık d. 6 aylık

16- İki zamanlı bir motorda ateşleme kaç devirde bir yapılır?
a.
Dört devirde b. Üç devirde
c. İki devirde d. Her devirde


17- İçten yanmalı motorlarda aşağıdaki yakıtlardan
hangisi kullanılır?
a. Kömür - mazot – LPG b. Alkol - benzin - LPG
c. Alkol - gaz yağı – LPG d. Benzin - motorin - LPG

18. Aşağıdakilerden hangisi fazla yakıt tüketimine
sebep olur?
a.Yakıt borularının uzunluğu b.Yağ filtresinin tıkalı olması
c.Yakıt filtresinin tıkalı olması d.Hava filtresinin tıkalı olması

19- Motor suyunun sıcaklığını çalışma sıcaklığında sabit tutan parça aşağıdakilerden hangisidir?
a. Vantilatör b. Radyatör

c. Termostat d. Hararet (ısı) göstergesi

20- Yayların salınımını kontrol altına alan parça aşağıdakilerden hangisidir?
a. Diferansiyel b. Mafsallar c. Şaft d. Amortisör

CEVAPLAR:
1 – A 11 - A
2 – A 12 - C
3 – C 13- C
4 – A 14- D

5 – A 15- B
6 – B 16- D

7 – B 17- D
8 – A 18- D
9 – A 19- C
10- D 20- D


...::: Teknik Paylaşım Platformu Duyuruları :::...

...::: Foruma ELEKTROFORUM.ORG adresiyle beraber ELEKTROFORUM.NET adresinden de erişebilirsiniz :::...

...::: PAYLAŞIMLARIN SÜREKLİLİĞİ İÇİN FORUM İÇERİSİNDEKİ REKLAMLARA TIKLAMAYI İHMAL ETMEYİNİZ :::...

Lütfen! Forum içerisinde sessiz olun...


zorbey isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 13-12-09, 17:23   #7 (permalink)
Kullanıcı Profili
YARDIMCI ADMİN
 
zorbey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
DuyuruTEKNİK HABER PORTALIMIZ ELEKTROHABER.NET SİTESİ YAYINDADIR!...
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Mar 2008
Üye No: 7
Mesaj Adedi: 1.908
Konu Adedi: 1602
Seviye 36 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Aktiflik: 88 / 882
Güç: 636 / 16735
Deneyim: 30%

Teşekkür Grafikleri
Teşekkür: 4
223 Mesajına 834 Teşekkür edildi
Puan Grafiği
Rep Puanı: 456
Rep Derecesi :
zorbey is a glorious beacon of lightzorbey is a glorious beacon of lightzorbey is a glorious beacon of lightzorbey is a glorious beacon of lightzorbey is a glorious beacon of light
Destek İçin

Bu sitenin reklam gelirleri tamamıyla sitenin host masraflarına gitmektedir,bu amaçla reklam vermek için Bannera TIKLAYINIZ ElemaN
Ek Bilgiler
Standart Cevap: Çıkmış Motor Soruları Cevap Anahtarlı



1- Gece taşıt hareket halindeyken gösterge panosunda sürekli yanan mavi ışığın anlamı aşağıdakilerden hangisidir?
a. Sinyal lambaları yanıyordur
b. Uzun farlar yanıyordur
c. Sis lambaları yanıyordur
d. Kısa farlar yanıyordur

2. Aşağıdakilerden hangisi ateşleme sisteminin bir parçasıdır?
a. Dinamo b. Alternatör c. Distribütör d. Regülatör

3- Aşağıdakilerden hangisi ön düzen sisteminin
bir elemanıdır?
a. Diferansiyel kutusu b. Rot ve rot başları
c. Vites kutusu d. Şaft (kardan mili)

4- Aşağıdakilerden hangisi frenleme esnasında fren pedalının titremesine neden olur?

a. Balatalar yıpranmıştır
b. Disk veya kampana yüzeyleri bozuktur
c. Fren ayarı çok düşüktür
d. Balatalar ıslanmıştır

5-Dört zamanlı bir dizel motorunda ateşleme nasıl yapılır?
a. Emme zamanında silindire yakıt püskürtülerek b. Egzoz zamanında silindire yakıt püskürtülerek
c. Sıkıştırma zamanı sonunda buji ile ateşleyerek
d. Sıkıştırma zamanı sonunda silindire yakıt püskürtülerek

6-El freni çekik vaziyette unutulup yola devam edilirse aşağıdaki arızalardan hangisi meydana gelir?
a. Kam mili ısınır, fren tutmaz
b. Kampanaları ısınır, fren tutmaz
c. Fren sisteminin hidroliği azalır
d. Krank mili ısınır fren tutmaz

7- Aşağıdakilerden hangisi motorun parçalarındandır?
a. Ayna dişlisi b. Mahruti dişlisi
c. Istavroz dişlisi d. Eksantrik dişlisi

8- İç lastiği bulunmayan lastiklere ne denir?
a. Çapraz b. Düz c. Dubleks d. Radyal

9- Soğuk havalarda el freni çekili halde park edilirse aşağıdaki arızalardan hangisi meydana gelir?
a. El freni yağlanır
b. Fren hidroliği azalır
c. Fren balataları donarak kampanaya yapılır
d. Fren sistemine hava dolar

10- Aracın direksiyon boşluğu fazlalaşmış ise muhtemel arıza aşağıdakilerden hangisidir?
a. Rot başlan aşınmıştır b. Pistonlar aşınmıştır
c. Krank mili aşınmıştır d. Vites kutusu aşınmıştır


11- Süspansiyon sisteminin elemanlarından biri aşağıdakilerden hangisidir?
a. Direksiyon b. Yaylar c. Şaft d. Mafsallar

12- Aracın kampanaları aşırı ısınmışsa bunun nedeni aşağıdakilerden hangisidir?
a. Diferansiyel ayarları bozuktur
b. Vites kutusu ayarları bozuktur
c. Fren ayarları bozuktur
d. Motor ayarları bozuktur

13- Vites kutusu ve diferansiyel yağının azalmasının
etkisi ne olur?
a. Tekerleklere hareket iletilemez
b. Yağ sızıntıları artar
c. Ses ve sürtünme artar, aşınma fazla olur
d. Vites değiştirme kolaylaşır

14- Belirli hız aralıklarında direksiyonda titremeler
oluyorsa sebebi aşağıdakilerden hangisidir?
a. Lastikler balanssızdır b. Lastik hava basıncı düşüktür
c. Direksiyon simidi ayarsızdır d.Lastikler fazla ısınmıştır

15- El freni teli kopmuş ise aşağıdakilerden hangisi olur?
a. Araç yavaş gider b. El freni az tutar
c. El freni tutmaz d. Araç hızlı gider

16- Dizel motorun soğuk havalarda geç çalışmasının
sebebi aşağıdakilerden hangisidir?
a. Enjeksiyon basıncı yüksektir
b. Besleme pompası fazla yakıt gönderiyor
c. Sıcaklık (hararet) müşiri arızalıdır

d. Isıtma bujisi arızalıdır

17- Frene basıldığında etkili bir frenleme olmuyorsa
sebebi aşağıdakilerden hangisidir?
a. Hidrolik yağı seviyesinin yüksek olması
b. Fren pedal boşluğunun az olması
c. Rot ayarının bozuk olması

d. Balataların ve fren sisteminin aşırı ısınması

18. Fren yapılınca aracın hızı azalmıyorsa nedeni aşağıdakilerden hangisidir?

a. Hidrolik kalmamıştır b. Akslar arızalıdır
c. Diferansiyel arızalıdır d. Kavrama kaçırıyordur

19- Araç çalıştırılıp hareket ettirilmek istenildiğinde rahat harekete geçmiyor, zorlanıyorsa sebebi aşağıdakilerden hangisidir?
a. Jikle düğmesi çekilidir b. El freni çekilidir
c. Lastiklerin havası fazladır d. Motor yağı eksilmiştir

20- Direksiyon sisteminin bakımı yapılırken
aşağıdakilerden hangisine bakılır?
a.Direksiyon mili yağma b.Direksiyon mahruti dişlisi yağına
c.Direksiyon kutusu yağına d.Direksiyon istavroz dişlisi yağma

CEVAPLAR: 1 – B 8 –C 15-C
2 – C 9 – C 16-D
3 – B 10- A 17-D
4 – B 11- B 18-A

5 – D 12- C 19-B
6 – B 13- C 20-C

7 – D 14- A



...::: Teknik Paylaşım Platformu Duyuruları :::...

...::: Foruma ELEKTROFORUM.ORG adresiyle beraber ELEKTROFORUM.NET adresinden de erişebilirsiniz :::...

...::: PAYLAŞIMLARIN SÜREKLİLİĞİ İÇİN FORUM İÇERİSİNDEKİ REKLAMLARA TIKLAMAYI İHMAL ETMEYİNİZ :::...

Lütfen! Forum içerisinde sessiz olun...


zorbey isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 13-12-09, 17:23   #8 (permalink)
Kullanıcı Profili
YARDIMCI ADMİN
 
zorbey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
DuyuruTEKNİK HABER PORTALIMIZ ELEKTROHABER.NET SİTESİ YAYINDADIR!...
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Mar 2008
Üye No: 7
Mesaj Adedi: 1.908
Konu Adedi: 1602
Seviye 36 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Aktiflik: 88 / 882
Güç: 636 / 16735
Deneyim: 30%

Teşekkür Grafikleri
Teşekkür: 4
223 Mesajına 834 Teşekkür edildi
Puan Grafiği
Rep Puanı: 456
Rep Derecesi :
zorbey is a glorious beacon of lightzorbey is a glorious beacon of lightzorbey is a glorious beacon of lightzorbey is a glorious beacon of lightzorbey is a glorious beacon of light
Destek İçin

Bu sitenin reklam gelirleri tamamıyla sitenin host masraflarına gitmektedir,bu amaçla reklam vermek için Bannera TIKLAYINIZ ElemaN
Ek Bilgiler
Standart Cevap: Çıkmış Motor Soruları Cevap Anahtarlı



1- Motor çalışmazken kontak anahtarı ateşleme durumunda açık unutulursa, ateşleme sisteminde aşağıdaki arızalardan hangisi görülebilir?
a. Regülatörün yanması b. Bujilerin yanması
c. Platinin yanması d. Flaşörün yanması

2-Motor sıcakken radyatöre su ilave etmek gerekirse aşağıdakilerden hangisi yapılır?
a. Motor durdurulduktan sonra su ilave edilir
b. Motor yüksek hızda çalışırken ılık su ilave edilir
c. Motor rölantide çalışırken ılık su yavaş yavaş ilave edilir
d. Motor tam gazda çalışırken ılık su yavaş yavaş ilave edilir


3- Aşağıdakilerden hangisi ateşleme sisteminin bir parçasıdır?
a. Dinamo b. Alternatör c. Regülatör d. Distribütör

4- Kavrama (debriyaj) sistemin görevi aşağıdakilerden hangisidir?

a.Motordan vites kutusuna gelen hareketi krank miline vermek
b. Motorun hareketini kam miline vermek
c. Motorun hareketini supaplara vermek
d. Motordan vites kutusuna gelen hareketi isteğe göre kesmek veya vermek

5-Benzinli motorlarda normal yanma olmamasının sebeplerinden biri aşağıdakilerden hangisidir?
a. Alternatör kömürü kurum bağlamıştır
b. Dinamo kolektörü kurum bağlamıştır
c. Bujiler kurum bağlamıştır
d. Konjektör kurum bağlamıştır

6-Yeni bir araçta rodaj zamanı doluncaya kadar aşağıdakilerden hangisinin yapılması doğrudur?
a. Ani duruş ve kalkış yapılmaz
b. Motor tam güçle çalıştırılır
c. Araçta devamlı aynı vitesle gidilir
d. Ani duruş ve kalkış yapılır

7- Yeni bir araçta rodaj zamanı doluncaya kadar aşağıdakilerden hangisinin yapılması doğrudur?
a. Ani duruş ve kalkış yapılmaz
b. Motor tam güçle çalıştırılır
c. Araçta devamlı aynı vitesle gidilir
d. Ani duruş ve kalkış yapılır

8- Akümülatörün bakımında neye dikkat edilir?
a. Eleman kapak deliklerinin açık olup olmadığına
b. Eleman içerisindeki ispirto seviyesine
c. Elemanlar içerisindeki antifriz seviyesine
d. Plakaların temiz olup olmadığına

9- Alternatörlü araçta elektrik kaynağı ile tamir yapılacağı zaman ne yapılır?
a. Alternatörün kömürleri sökülür
b. Alternatör kutup başı bağlandan sökülür
c. Soğutma suyu boşaltılır
d. Motor yağı boşaltılır

10- Motor yağının kontrolü yapılırken yağ seviyesi, yağ çubuğunun neresinde olmalıdır?
a. İki çizgi arasında b. Alt çizgide
c. Üst çizgide d. Alt çizgiden aşağıda


11- Motorlar çalışma zamanlarına göre nasıl sınıflandırılır?
a. Bir ve üç zamanlı b. İki ve dört zamanlı
c. İki ve beş zamanlı d. Bir ve dört zamanlı

12- Motorlar soğutma sistemine göre nasıl sınıflandırılır?
a. Su ve hava soğutmalı b. Su ve yağ soğutmalı
c. Su ve benzin soğutmalı d. Su ve motorin soğutmalı

13- Motorun devri arttıkça alternatörden (şarj dinamosu] çıkan voltajı ayarlayan şarj sistemi elemanı aşağıdakilerden hangisidir?
a. Distribütör b. Endüksiyon bobini
c. Kondansatör (meksefe) d. Konjektör (regülatör)

14-Akümülatörün elektrolit seviyesi azalmış ise ne ilave edilir?
a. Asit b. Alkol c. Saf su d. Antifriz



15- Ateşleme sisteminde aşağıdaki ayarlardan hangisi yapılır?
a. Eksantrik b. Buji c. Krank mili d. Piston

16- Aşağıdakilerden hangisi araçlarda kullanılan motorlardandır?
a.
Dıştan yanmalı b. İçten yanmalı
c. İçten ve dıştan yanmalı d. Alttan yanmalı


17- Benzinle çalışan bir araçta hava filtresi tıkalı ise aşağıdakilerden hangisine sebep olur?
a. Motora yağ yakar b. Motor gücü artar
c. Motor çok yağ yakar d. Motor gücü azalır

18. Jikle devresinin görevi aşağıdakilerden hangisidir?
a. Sıcak havalarda motorun kolay çalışmasını sağlar
b. Aracın sarsıntısız çalışmasını sağlar
c. Aracın en yoğun hızda çalışmasın sağlar
d. Soğuk havalarda motorun kolay çalışmasını sağlar

19- Motora gerekli olan benzin - hava karışımını belirli oranlarda hazırlayan yakıt sistemi elemanı
aşağıdakilerden hangisidir?
a. Distribütör b. Egzoz manifoldu

c. Karbüratör d. Benzin otomatiği

20- Aşağıdakilerden hangisi yakıt tasarrufu sağlar?
a. Ani duruş kalkış
b. Devamlı düşük vites ile gitmek
c. Ani duruş ve kalkışlardan kaçınmak
d. Devamlı büyük vites ile gitmek

CEVAPLAR:
1 – C 11 - B
2 – C 12 - A
3 – D 13- D
4 – D 14- C

5 – C 15- B
6 – A 16- B

7 – A 17- D
8 – A 18- D
9 – B 19- C
10- A 20- C



...::: Teknik Paylaşım Platformu Duyuruları :::...

...::: Foruma ELEKTROFORUM.ORG adresiyle beraber ELEKTROFORUM.NET adresinden de erişebilirsiniz :::...

...::: PAYLAŞIMLARIN SÜREKLİLİĞİ İÇİN FORUM İÇERİSİNDEKİ REKLAMLARA TIKLAMAYI İHMAL ETMEYİNİZ :::...

Lütfen! Forum içerisinde sessiz olun...


zorbey isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 13-12-09, 17:24   #9 (permalink)
Kullanıcı Profili
YARDIMCI ADMİN
 
zorbey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
DuyuruTEKNİK HABER PORTALIMIZ ELEKTROHABER.NET SİTESİ YAYINDADIR!...
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Mar 2008
Üye No: 7
Mesaj Adedi: 1.908
Konu Adedi: 1602
Seviye 36 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Aktiflik: 88 / 882
Güç: 636 / 16735
Deneyim: 30%

Teşekkür Grafikleri
Teşekkür: 4
223 Mesajına 834 Teşekkür edildi
Puan Grafiği
Rep Puanı: 456
Rep Derecesi :
zorbey is a glorious beacon of lightzorbey is a glorious beacon of lightzorbey is a glorious beacon of lightzorbey is a glorious beacon of lightzorbey is a glorious beacon of light
Destek İçin

Bu sitenin reklam gelirleri tamamıyla sitenin host masraflarına gitmektedir,bu amaçla reklam vermek için Bannera TIKLAYINIZ ElemaN
Ek Bilgiler
Standart Cevap: Çıkmış Motor Soruları Cevap Anahtarlı



1- Motora ilk hareketi veren sistem aşağıdakilerden hangisidir?
a.
Şarj sistemi b. Soğutma sistemi
c. Yağlama sistemi d. Marş sistemi


2- Araçta motor yağı kontrol edilirken aşağıdakilerden hangisi yapılır?
A. Kontak anahtarını kapatmadan, motor çalışır durumda kontrol edilir
B. Motor yüksek hızda çalışırken kontrol edilir

C. Kontak anahtarı kapatılır yağın kartere inmesi
için 4-5 dakika beklenir ve kontrol edilir
D. Motor rölantide çalışırken kontrol edilir


3- Motorla vites kutusu arasında irtibatı keserek vites değiştirme imkânı sağlayan aktarma organı aşağıdakilerden hangisidir?
a. Vites kutusu b. Şaft c. Debriyaj (kavrama) d. Aks
4- Araçta soğutma sisteminin görevi aşağıdakilerden hangisidir?
a.
Diferansiyelde meydana gelen ısıyı çalışma sıcaklığında tutmak
b. Yanma sonucunda meydana gelen ısıyı çalışma sıcaklığında tutmak
c. Vites kutusunda meydana gelen ısıyı çalışma sıcaklığında tutmak
d. Alternatörde meydana gelen ısıyı çalışma sıcaklığında tutmak

5- Motor çalıştığı sürece aracın elektrik ihtiyacını karşılayan sistem aşağıdakilerden hangisidir?
a
. Marş sistemi b. Yakıt sistemi
c. Şarj sistemi d. Soğutma sistemi

6-Aracın hızını ve torkunu ayarlayan sistem aşağıdakilerden hangisidir?
a. Yaylar b. Süspansiyon
c. Kavrama (debriyaj) d. Vites kutusu (şanzıman)

7- Aracı çalıştırırken 10-15 saniyeden fazla marş yapılırsa ne gibi arıza olur?
a. Endüksiyon bobini yanar b. Alternatör yanar
c. Akümülatör boşalır d. Far ampulleri yanar

8- Rot ayarı bozuk olan bir araçta aşağıdaki durumlardan hangisi meydana gelir?
a. Arka lastikler ortadan aşınır
b. Ön lastikler içten veya dıştan aşınır
c. Direksiyon mili eğilir
d. Direksiyon kovanı eğilir

9- Aracın lastikleri ne zaman kontrol edilir?
a. Günde bir b. Araca binileceği zaman
c. Altı ayda bir d. Haftada bir

10- Aşağıdakilerden hangisi motorun parçalarındandır?
a. Rot b. Amortisör c. Marş motoru d. Aks


11- Termostatın görevi aşağıdakilerden hangisidir?
a. Motor yağını çalışma sıcaklığında tutmak
b. Fren hidroliğini çalışma sıcaklığında tutmak
c. Motoru çalışma sıcaklığında sabit tutmak
d. Diferansiyeli çalışma sıcaklığında sabit tutmak

12- Isı hararet göstergesinin görevi aşağıdakilerden hangisidir?
a. Alternatör ısısını gösterir b. Distribütör ısısını gösterir
c. Karbüratör ısısını gösterir d. Motor ısısını gösterir

13- Araç çalıştırılıp hareket ettirilmek istenildiğinde, rahat harekete geçmiyor, zorlanıyorsa sebebi aşağıdakilerden hangisidir?
a. Motor yağı eksilmiştir b. Jikle düğmesi çekilidir
c. Lastiklerin havası fazladır d. El freni çekilidir

14- Vites kutusu ve diferansiyelin yağının azalmasının etkisi ne olur?
a.
Tekerleklere hareket iletilemez
b. Ses ve sürtünme artar, aşınma fazla olur
c. Yağ sızıntıları artar
d. Vites değiştirme kolaylaşır


15- Motor sıcakken jikle çekili unutulursa aşağıdaki durumlardan hangisi meydana gelir?
a. Çalışmasında değişiklik olmaz b. Az yakıt tüketilir
c. Motor devri düşer d. Fazla yakıt tüketilir

16- Debriyaj balatasının sıyrılarak aşınmasının sebebi aşağıdakilerden hangisidir?
a. Ani ve sert kalkış yapmak b.Aracı hızlı kullanmak
c. Aracı yavaş kullanmak d.Yağ seviyesini kontrol etmemek

17- Motor çalışırken şarj göstergesi değer göstermiyorsa sebebi aşağıdakilerden hangisidir?
a. Vantilatör kayışı kopmuştur b. Fan motoru arızalıdır
c. Kalorifer motoru arızalıdır d. Fan müşiri arızalıdır

18. Enjeksiyon sistemli araçta kontak anahtarlarını
açtıktan sonra marş yapabilmek için hangi lambanın sönmesi gerekir?
a. Yağ lambası
b. Şarj lambası

c. Enjeksiyon sistem yağ lambası
d. Enjeksiyon sistem uyarı lambası

19- Aşağıdakilerden hangisi ateşleme sisteminin bir parçasıdır?
a. Radyatör b. Endüksiyon bobini
c. Vantilatör d. Vantilatör kayışı

20- Aşağıdakilerden hangisi yakıt sisteminde yapılan ayarlardan biridir?
a.Rölanti ayarı b.Debriyaj ayarı c.Platinin ayarı d.Buji ayarı

CEVAPLAR:
1 – D 11 - C
2 – C 12 - D
3 – C 13- D
4 – B 14-- B

5 – C 15- D
6 – D 16- A

7 – C 17- A
8 – B 18- D
9 – B 19- B
10- C 20- A



...::: Teknik Paylaşım Platformu Duyuruları :::...

...::: Foruma ELEKTROFORUM.ORG adresiyle beraber ELEKTROFORUM.NET adresinden de erişebilirsiniz :::...

...::: PAYLAŞIMLARIN SÜREKLİLİĞİ İÇİN FORUM İÇERİSİNDEKİ REKLAMLARA TIKLAMAYI İHMAL ETMEYİNİZ :::...

Lütfen! Forum içerisinde sessiz olun...


zorbey isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 13-12-09, 17:24   #10 (permalink)
Kullanıcı Profili
YARDIMCI ADMİN
 
zorbey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
DuyuruTEKNİK HABER PORTALIMIZ ELEKTROHABER.NET SİTESİ YAYINDADIR!...
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Mar 2008
Üye No: 7
Mesaj Adedi: 1.908
Konu Adedi: 1602
Seviye 36 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Aktiflik: 88 / 882
Güç: 636 / 16735
Deneyim: 30%

Teşekkür Grafikleri
Teşekkür: 4
223 Mesajına 834 Teşekkür edildi
Puan Grafiği
Rep Puanı: 456
Rep Derecesi :
zorbey is a glorious beacon of lightzorbey is a glorious beacon of lightzorbey is a glorious beacon of lightzorbey is a glorious beacon of lightzorbey is a glorious beacon of light
Destek İçin

Bu sitenin reklam gelirleri tamamıyla sitenin host masraflarına gitmektedir,bu amaçla reklam vermek için Bannera TIKLAYINIZ ElemaN
Ek Bilgiler
Standart Cevap: Çıkmış Motor Soruları Cevap Anahtarlı



1- Diferansiyelin görevi aşağıdakilerden hangisidir?
a.
Araca ilk hareketi vermek
b. Aracın durmasını sağlamak
c.Motorun dönüş hareketini 90 derece çevirip akslara vermek

d. Aracın tam gazla gitmesini sağlamak

2- Motordaki aşınmaları hangi sistem önler?
a. Yağlama b. Marş c. Soğutma d. Şarj


3- Aşağıdaki parçalardan hangisi fren sisteminin bîr parçasıdır?
a. Kavrama b. Volan c. Kampana d. Aks
4- Akümülatörün iki kutup başı üzerine birden dokunacak şekilde bir madeni parça konulursa aşağıdakilerden hangisi meydana gelir?

a.
Akümülatörün ömrü artar
b. Akümülatör daha iyi şarj eder
c. Akümülatör kısa devre olur
d. Akümülatör şarj etmez

5- Süspansiyon sisteminin elemanlarından biri aşağıdakilerden hangisidir?
a
. Direksiyon b. Krank mili c. Şaft d. Amortisör

6-Benzinli bir motor için aşağıdakilerden hangisi doğrudur?
a. Sıkıştırılmış olan benzin ile hava enjektörle ateşlenir
b. Sıkıştırılmış olan benzin buji ile ateşlenir
c. Sıkıştırılmış olan hava buji ile ateşlenir
d. Sıkıştırılmış olan benzin ile hava karışımı buji ile ateşlenir

7- Aşağıdakilerden hangisi yeni motorun alıştırılması (rodaj] zamanında yapılması uygundur?
a. Motoru yüksek devirde çalıştırmak
b. Uzun yolda aynı hızla devamlı gitmek
c. Ani duruş ve kalkıştan kaçınmak
d. Motoru tam yükte çalıştırmak

8- Aracın lastik havaları normalden fazla olursa aşağıdakilerden hangisi meydana gelir?
a. Araçta titremeler olur b. Kam mili bozulur
c. Krank mili bozulur d. Aracın enerji kaybı fazla olur

9- Aşağıdakilerden hangisi yakıt sisteminin bir parçasıdır?
a. Distribütör b. Karbüratör c. Vantilatör d. Radyatör

10- Ateşleme sisteminin görevi aşağıdakilerden hangisidir?
a. Silindirdeki benzin-hava karışımını ateşlemek
b. Silindirdeki yağ karışımını ateşlemek
c. Karterdeki benzin-hava karışımını ateşlemek
d. Silindirdeki hidrolik karışımını ateşlemek


11- Vantilatör kayışı kopmuş ise aşağıdaki arızalardan hangisi meydana gelir?
a. Devir daim (su) pompası görevini yapmaz
b. Subaplar görevini yapmaz
c. Karbüratör görevini yapmaz
d. Kam (eksantrik] mili görevini yapmaz

12- Motor çalışırken marş yapılırsa aşağıdakilerden
hangisi meydana gelir?
a. Motor daha hızlı döner
b. Marş dişlisi zarar görür
c. Motor daha yavaş döner
d. Motor daha iyi yağlama yapar

13- Motorun yağ yakmasının sebebi aşağıdakilerden hangisidir?
a. Volan aşınmıştır b. Kam (eksantrik] aşınmıştır
c. Krank mili aşınmıştır d. Silindirler aşınmıştır

14- Akümülatörün bakımında aşağıdakilerden hangisine bakılır?
a.
Eleman kapak deliklerinin açık olup olmadığına
b. Elamanlar içerisindeki antifriz seviyesine
c. Plakaların temiz olup olmadığına
d. Elemanlar içerisindeki alkol seviyesine

15- Motor çalıştığı sürece yağlamanın olup olmadığı aşağıdaki parçaların hangisinden anlaşılır?
a. Motor yağ çubuğundan b. Motor yağ göstergesinden
c. Motor yağ karterinden d. Motor yağ müşirinden

16- Su kaynatarak su seviyesi eksilmiş motora
konulunca su nasıl olmalıdır?
a. Soğuk b. Alkollü c. Asitli d. Ilık

17- Ayak gaz pedalından çekilmiş vaziyette iken karbüratörün hangi devresi çalışır?
a. Jikle b. Kapış c. Rölanti d. Yüksek hız

18. Aşağıdakilerden hangisi motorun parçalarındandır?
a. Rot b. Şaft c. Aks d. Piston

19- Enjeksiyon pompasına basınçlı şekilde mazotu gönderen parça aşağıdakilerden hangisidir?
a. Besleme pompası b. Enjektör

c. Endüksiyon bobini d. Kondansatör

20-Aşağıdakilerden hangisi motorun parçalarından değildir?
a.
Radyatör b. Şaft c. Karbüratör d. Piston


CEVAPLAR:
1 – C 11 - A

2 – A 12 - B
3 – C 13- D
4 – C 14-- A

5 – D 15- B
6 – D 16- D

7 – C 17- C
8 – A 18- D
9 – B 19- A
10- A 20- B



...::: Teknik Paylaşım Platformu Duyuruları :::...

...::: Foruma ELEKTROFORUM.ORG adresiyle beraber ELEKTROFORUM.NET adresinden de erişebilirsiniz :::...

...::: PAYLAŞIMLARIN SÜREKLİLİĞİ İÇİN FORUM İÇERİSİNDEKİ REKLAMLARA TIKLAMAYI İHMAL ETMEYİNİZ :::...

Lütfen! Forum içerisinde sessiz olun...


zorbey isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Yeni Konu aç Cevapla

Bookmarks

« önceki Konu | sonraki Konu »

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Konu Araçları Arama
Stil

Yetkileriniz
Yeni Mesaj yazma yetkiniz Aktif değil dir.
Mesajlara Cevap verme yetkiniz aktif değil dir.
Eklenti ekleme yetkiniz Aktif değil dir.
Kendi Mesajınızı değiştirme yetkiniz Aktif değildir dir.

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Kategori Başlıkları Cevaplar Mesajlara Cevaplar
TEDAŞ Mülakatlarında Çıkmış Sorulardan Örnekler ElemaN Elektrik Ders Notları 5 06-03-12 10:00
Windows Xp Için çıkmış Bütün Driverlar zorbey Windows 2 12-04-10 01:17
Motor ve araç tekniği bilgisi soruları zorbey Otomotiv Tekniği 0 13-12-09 17:19
Anahtarlı Otomatik Sigortalar ( V OTOMAT ) elif Koruma Elemanları & Sigortalar 0 10-02-09 00:26


Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 00:17 .


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.0 RC2
© ELEKTROFORUM.net ™
Protected by Cracker By ElemaN
Bu web sitesini kullanmanız Kullanım Koşulları'nı onayladığınız anlamına gelmektedir.
Copyright © 2008 - 2014 - elektroforum.net
Açılan konular, yazılan mesajlar sahiplerinin sorumluluğu altındadır.

Eğitim ve Ögretim Genel


Flash Oyun Portalı

Teknik Haber Paylaşım Portalı

ELEKTROFORUM forum sitesi olduğundan üyelerimizin açmış olduğu konular onay almadan yayınlanmaktadır.Forumumuzdaki tüm dosyalar tanıtım amaçlı olarak paylaşılmakta olup forum bünyesinde kullanımı lisans gerektiren dosya barındırılmamaktadır.Tanıtım amaçlı dosyaları bilgisayarınızda 24 saatten fazla tutmanız T.C yasalarına göre suç sayılır.Hakkının ihlal edildiğini düşünen hak sahibi,şahıs veya şirketin bize bildirmesi durumunda,ihlal unsuru içerdiği tesbit edilen dosyalar yayından derhal kaldırılacaktır. 5846 sayılı kanunun 25. maddesinin ek 4. maddesine göre hakkı ihlal edilen kişi yada şirketler öncelikle ihlalin durdurulmasını istemek zorundadır.Sitemizi kullanan üyelerimiz bu kuralları kabul etmiş sayılır.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260